Samenwerking Land van Cuijk: column MaasDriehoek van Henk Baltussen.

CATHARINAHOF

Hier mogen we wel trots op zijn!!!

Unieke zorg- welzijn- en cultuurlocatie mede dankzij Het Kultuurhuus op een prachtige locatie met een geweldig team mensen in receptie, restaurant, keuken, zorg, theater enz.

De middelvinger van Grave en Mill en grotetertstoonsoort


COLUMN

Stotteren, trostomaten, rotsvast, strot, worstelt, troost, otters, torinstinct, risotto, toaster, tosti-ijzer, stoottroepen, strottenhoofd, rekentoets, stoort, torentjes, rottingsproces, schoorsteengat, frotters, rotaties, toerist, stroomstoring, protest, kortste, straatorgel, rotanstoel, torenspits, kasteeltoren, orthodontist, sporttenue, transistor, stort, lettersoorten, rotspartij, spotprent, fietsroute, topsport, opportunist, astronaut, straattoneel, aristocraat, sporttas, toverstok, stoomtrein, triatlons, Rotterdams, torenstraat, roostertijden, patriotisme, stereotiep, strooppot, testosteron en als klap op de vuurpijl grotetertstoonsoort (tweemaal). 
Waar gaat dit in hemelsnaam over, vraagt u zich af.

Om u maar uit de droom te helpen; in elk woord is het woord trots terug te vinden. Een woord dat je te pas te onpas hoort. Onpasselijk word je er soms van. Vooral onze eigen regionale politieke hotemetoten hebben het woord steevast voor in de mond liggen. Zeker tijdens verhitte discussies komt het woord trots nogal eens om de hoek zeilen. ‘We moeten trots zijn hierop en daarop, trots zijn op het Land van Cuijk. Dat kan wel zijn, maar sinds woensdag 20 september zal die trots bij veel rechtgeaarde Land van Cuijkenaren een diepe deuk hebben gekregen. Die dag bleek dat Mill en Grave er helemaal niet bij willen horen. De beide gemeentebesturen staken een dikke middelvinger op naar Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis die wel voor één Land van Cuijk willen gaan.

Resoluut

Op dit moment wordt het Land van Cuijk gevormd door een gemankeerd triootje met Cuijk, Grave en Mill en de twee eenpitters Boxmeer en Sint Anthonis. Moeilijk om daar als Land van Cuijkenaar trots op te zijn. Ik zou zeggen: Grave en Mill, zoek het maar lekker uit met z’n tweeën. In Grave en Mill is het woord trots niet terug te vinden. Wel in Boxmeer en Sint Anthonis. Die willen verder met elkaar, Cuijk wil ook bij dat trotse duo horen. Om Mill en Grave resoluut de deur te wijzen, is misschien wat kort door de bocht. Ze resideren immers in het Land van Cuijk. Natuurlijk, ze zullen vooral trots op zichzelf zijn en staken de middelvinger op. Maar de echte Land van Cuijkse trots zit toch echt bij de drie anderen. Grave en Mill zouden juist trots moeten zijn om bij dat drietal te mogen horen. Oh ja, wat grotetertstoonsoort (tweemaal) betreft; daarin is tweemaal trots terug te vinden. Zover zal het in het Land van Cuijk niet komen.

Henk Baltussen

Eindredacteur De Maas Driehoek

Reageer als eerste 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: