De MaasDriehoek: horecagelegenheden gecontroleerd.

Archieffoto.

Archieffoto.

Horecagelegenheden onder 

de loep: 22 overtredingen

REGIO | Diverse overheidsdiensten hebben afgelopen vrijdag 29 september in het gebied Maas en Leijgraaf bij 19 horecagelegenheden gezamenlijke controlebezoeken uitgevoerd. Hierbij werd gecontroleerd op zaken als brandveiligheid, voedselveiligheid, arbeidsomstandigheden en het naleven van diverse andere wettelijke bepalingen. De bezoeken vonden plaats in opdracht van de gemeenten Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, Boxmeer, Sint Anthonis, Uden, Landerd en Boekel.
Naast deze gemeenten werkten ook het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), de Politie, de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN), de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), de Kansspelautoriteit (Ksa) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWa) mee. Er werden tijdens de bezoeken verschillende overtredingen geconstateerd.
Eerste resultaten
In totaal zijn 19 horecagelegenheden verdeeld over de acht gemeenten bezocht. De eerste resultaten zijn als volgt. Er werden 22 overtredingen geconstateerd rond de brandvoorschriften (zoals geen goedgekeurde brandblusapparatuur, scheiding tussen horeca- en woongedeelte niet brandveilig, brand- en nooduitgangen geblokkeerd); acht keer werden de regels van de drank- en horecawet overtreden (zoals leidinggevende niet aanwezig, vergunning niet kunnen tonen, onjuiste gegevens op de vergunning); op drie locatie werd zwartwerken geconstateerd (exploitanten ontvangen hiervoor een boete); in twee gevallen was er sprake van uitkeringsgerechtigden die aan het werk waren, en; op één locatie werd illegaal gokken geconstateerd met vier gokzuilen. Verder werd een aantal overtredingen vastgesteld rond bouwvergunningen (7), evenals overtredingen van de regels rond de urenregistratie (7) en de wet Minimumloon (4). Ten slotte werden er overtredingen geconstateerd als illegale bewoning (1), illegale bouwwerken (1), het niet naleven van het rookverbod (1), niet naleving van de arbeidstijdenwet (1), geen vergunning voor kansspelautomaten (1), geen terrasvergunning (2), openstaande boete (1) en onjuiste registratie in de BRP (Basisregistratie Personen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: