De Gelderlander over het Energiecafe.

‘Bouw nieuwe woningen in Grave zonder gasaansluiting’

GRAVE – Nieuwe woningen die in Grave worden gebouwd, krijgen geen gasaansluiting. Het is nog geen werkelijkheid maar een idee van een van de bezoekers van het Graafse Energiecafé dat deze week werd gehouden.
 Vijftig mensen kwamen op de bijeenkomst van Duurzaam Grave, een initiatief van een aantal inwoners, af. Andere ideeën die opborrelden: plaats zonnepanelen op daken van alle sportverenigingen en scholen en zorg voor een collectieve isolatiecampagne. Isoleren zou kunnen worden gecombineerd met het verwijderen van asbestdaken in de Dr Kanterslaan.
Ambitieus: een crowdfundingsactie voor de inwoners van Grave om een waterkrachtcentrale te bouwen. 
Over een paar maanden wordt een tweede editie van het café gehouden met een eerste uitwerking van de ideeën. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: