ARENA: succesvolle bijeenkomst Taskforce Duurzaam Grave.

Grave

Ambitieuze ideeën tijdens eerste Graafse Energiecafé

19-10-2017 om 16:26 Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE – Het eerste Graafse Energiecafé vond op woensdagavond 18 oktober in Café de Gouden Leeuw. De avond was een groot succes. Een kleine vijftig bezoekers lieten zich inspireren door initiatiefnemer Peter Linders van Duurzaam Grave en kwamen met veel goede ideeën om het stadje zo snel mogelijk energieneutraal te maken. Een speciale taskforce gaat met deze ideeën aan de slag. Een van de meest ambitieuze ideeën was de wens om alle nieuwe woningen vanaf nu energieneutraal en dus gasloos te bouwen.

Andere ideeën waarmee de bezoekers onder andere kwamen waren zonnepanelen op daken van alle sportverenigingen en scholen, grootschalige zonneparken, een collectieve isolatiecampagne in combinatie met het verwijderen van de asbestdaken in de Dr. Kanterslaan en een nieuwe crowdfundingsactie voor de Graafse bevolking om de waterkrachtcentrale mee te financieren. Ook een succesvolle aanpak om de historische woningen in het centrum te verduurzamen werd veelvuldig genoemd.
Over enkele maanden organiseert de Taskforce Duurzaam Grave een tweede Energiecafé met daarin een eerste uitwerking van de ambitieuze ideeën en een inspirerende film.
Duurzaam Grave is een initiatief van Graafse inwoners om een duurzame beweging op gang te krijgen in de gemeente Grave. Ze richten zich daarbij niet alleen op energie besparen, maar ook op allerlei andere aspecten van duurzaamheid. Met kleine, maar ook grote plannen, zoals een zonnepark op de Generaal de Bonskazerne, wil Duurzaam Grave over vijf jaar bij de top 20 van duurzaamste gemeenten van Nederland horen. De gemeente Grave ondersteunt het initiatief Duurzaam Grave. Het past in de plannen die zij zelf heeft om duurzaam en energieneutraal te worden. Daar waar mogelijk werkt de gemeente dan ook graag samen met organisaties als Duurzaam Grave.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: