Windmolens in Heumen? Horizonvervuiling vanaf Loswal?

Uit mijn foto-archief: opnamen voor een film rond de Regenboogbrug

Op Facebook is het volgende bericht te lezen dat ook in Grave veel impact zal hebben. In het kader van een goede buur is beter dan een verre vriend plaats ik dit bericht.
Afgelopen weekend heeft een deel van de inwoners van Nederasselt een brief gekregen over de plannen om in het gebied tegenover Grave (bij ons tussen de brug en de Maasbandijk) maar liefst 5 windmolens (windturbines) te gaan plaatsen.
Inmiddels is er al de nodige reuring ontstaan over deze plannen. Niet alle inwoners zijn ingelicht; alleen inwoners van de Maasdijk, Hollestraat en Coehoornhof (allemaal direct achter de dijk gelegen).
De dorpsraad van Nederasselt heeft het onderwerp reeds de op de agenda staan voor 21-09-2017.
Maar we denken dat ons mooie uitzicht vanuit Grave behoorlijk gaat ‘vervuilen’; we hebben vanuit Grave straks het prachtige uitzicht vanuit de loswal en haven op 5 van die joekels van windmolens…. 
Grave is dus NIET blij met deze plannen!
In de brief wordt gesproken over ‘duurzaamheid’, maar de betrokken boeren (waar de molens op hun land geplaatst worden) worden er beslist niet slechter van: een grondeigenaar krijgt € 12.000 per Megawatt per jaar vergoeding (!!!!). Een beetje moderne windmolen schijnt 3Mw te zijn, dus reken maar uit…..
Wordt vervolgd…

Naschrift webmaster:
Dit bericht heb ik ter kennisname op ons weblog geplaatst. Onze fractie zal er beslist op terugkomen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: