Speciaalbierfestival op de Graafse Loswal.

Speciaalbierfestival-organisator George van Kuppeveld.
Speciaalbierfestival-organisator George van Kuppeveld. 

150 speciaalbieren op Graafse Loswal

GRAVE | George en Hilde van Kuppeveld van De Maaspoort in Grave houden op de Loswal voor de derde keer het Speciaalbierfestival. Dit jaar op zondag 3 september. Dan wordt ook het nieuwe speciaalbier Van Kuppeveld gepresenteerd. 
Meer dan 20 brouwerijen uit Nederland en België (en ook uit deze streek) presenteren die dag meer dan 150 verschillende speciaalbieren; moutig, donker en zoet, bitter, licht, vol van aroma, blond, dubbel, bock, tripel, alles treft de bierliefhebber aan. 
De brouwerijen laten u proeven en vertellen over de samenstelling en oorsprong van hun bieren. Al die bijzondere biersoorten hebben hun verhaal zoals dat van Hemels Geduld of Duivelse Passie van Brouwerij Duvel uit Moorgat. Ook Het Strafpaard van de Graafse Brouwerij en Graafs Genot ontbreken niet, alsmede Het Bastion van Stadsbrouwerij Ravenstein dat met de titel Brabants Lekkerste Bier aan de haal ging.
Colori, de Eetkamer, Het Blauwe Schaap en Bon Vivant verzorgen die dag het eten. Wijnhuis Vaessen komt met een uitgebreid assortiment aan wijnen. Er is op het bierfestival ook een speciaal ontworpen bierglas te koop.

Muziek is er natuurlijk ook. Daar zorgen de Mertbloazers en het smartlappenkoor Bekaf uit Grave voor. Speciaal wordt een optreden van een plaatselijke gelegenheidsband die muziek ten gehore brengt uit de jaren 70 en 80. Het bierfestival is zondag van 13.30 uur tot 19.00 uur en de entree is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: