LinkedIn bericht van onze wethouder Jeroen Joon over “Graafse Moed”.

In het rijtje Jules de Korte, dr. Wier, Jan Hondong zou de directeur van de Graafse Scheepswerf Rob van Kessel geen slecht figuur slaan. Op 
deze archieffoto wordt hij gehuldigd als beste ondernemer van het Land van Cuijk. Op deze avond waren de twee Graafse wethouders Bos en Opsteegh prominent aanwezig. 

‘VEEL TALENT GAAT IN DE WERELD VERLOREN DOOR GEBREK AAN EEN BEETJE MOED‘  (Sydney Smith, Engels dichter 1771-1845). 

Ben jij (of ken jij) een markteling organisatie die het begrip “Graafse Moed” landelijk kan positioneren?
Grave is als meest belegerde vestingstad onderweg zich te ontwikkelen tot de top vijf van Nederland. Met het concept Graafse Moed willen Raad van Inspiratie en inwoners laten zien dat “moed” in haar dna zit. Moed bewoog hier een blinde jongen om het beroep van bezemmaker de rug toe te keren. Hij groeide uit tot 
Edison-winnende muzikant. Een in Grave geboren hofarts riep Europa tijdens de Renaissance op een einde te maken aan de heksenjachten. Deze mensenrechtenvoorvechter kreeg twee eeuwen later een even strijdlustige opvolger: een journalist in het stadje kwam op voor persvrijheid en emancipatie van de kerk. En de moedige Graafse piloot die als eerste rechtstreeks over de Atlantische Oceaan naar Paramaribo en Curaçao wist te vliegen, schreef wereldgeschiedenis. De bevolking van de vele malen kapot geschoten stad bouwde die steeds opnieuw op. Graafse Moed is een begrip.
Ben jij (of ken jij) een markteling organisatie die “Graafse Moed” landelijk kan positioneren? Laat het ons weten!

Facebook: Graafse Moed

Opmerkingen
Graafse Moed Komende week inventariseert en beoordeelt Raad van Inspiratie de FB/LinkedIn reacties op dit bericht. Het zijn er niet te zuinig weinig. Uit het hele land. Is even werk want: ‘Voor onbekwaamheid betalen we niet.’

LeukMeer reacties weergeven

 · Beantwoorden · 1 min

Beheren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: