Het “Gat van Grave”: de Gelderlander.

Nog vragen over ‘Grave’

Driekwart jaar na de aanvaring van een benzeentanker met de stuw bij Grave, is nog altijd niet duidelijk of de schipper vervolgd wordt voor het incident. De politie had het onderzoek naar de botsing afgerond, maar voor het Openbaar Ministerie (OM) is nog niet alles duidelijk.

Vorige maand werd het onderzoeksdossier door de politie overgedragen aan het OM. Dat moet bepalen of er door de Slowaakse schipper laakbaar gehandeld is, en of hij mogelijk vervolgd moet worden. Die beoordeling laat echter op zich wachten.

,,De officier van justitie heeft na het lezen van de stukken nog aanvullende vragen en die moeten nu onderzocht worden”, zo laat een woordvoerder van het OM in Arnhem weten. ,,Tot die tijd kan er nog geen definitieve beoordeling plaatsvinden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: