Louis Sparidans schrijft in de ARENA.

Gemeente Grave slaat terug

Eerder haalde ik Bureau Berenschot aan, een gerenommeerd adviesbureau in Nederland. In het op 21 juli jl. door hen gepubliceerde rapport inzake een mogelijke fusiegemeente ‘Land van Cuijk’ kreeg Grave als potentiële deelnemer er behoorlijk van langs.

Er was daarin sprake van een verziekt Graafs gemeentebestuur met verzuurde verhoudingen tot een college van burgemeester en wethouders dat geen eenheid uitstraalt. ‘Helaas, leuker kunnen we het niet maken’ zou een gevleugelde uitspraak van onze burgemeester hierop kunnen luiden.
Maar Grave zat, ondanks de vakantietijd, niet stil en nam revanche. Een ander adviesbureau, ‘Partners + Pröpper’ genaamd, werd om commentaar gevraagd op ‘Berenschot’ en jawel, ‘het rapport van Berenschot’ deugt volgens hen van geen kanten. Vooral kinnesinne tussen adviseurs onderling, daar kun je ‘vergif op innemen’!
De verziekte verhoudingen in politiek Grave blijven evenwel overeind staan. Het jongste rapport d.d. 14 augustus jl. formuleert het alleen iets omzichtiger in haar eindadvies: ‘Belangrijk punt van aandacht is ook het samenspel tussen raad en college in Grave (….) Dit vraagt op korte termijn eerst een intensief ‘intern’ proces binnen de gemeente Grave’.
‘Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig’, zo luidt het spreekwoord. Wordt vervolgd.
Louis Sparidans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: