De MaasDriehoek: CDA Mill over de gemiste kans!

Struisvogelpolitiek in raad Mill, maar hoop doet leven (Ingezonden)

do 28 sep 2017, 10:02    •   45 keer gelezen
MILL | Bureau Berenschot adviseert de vijf gemeenten in het Land van Cuijk zo snel mogelijk één gemeente te vormen. Het CDA Mill en Sint Hubert en de Dorpslijst Langenboom omarmen dit voorstel. De coalitiepartijen AB ’90 en VKP schieten het af. Een gemiste kans voor onze inwoners, bedrijven, instellingen en verenigingen.
Waar de VKP nog wel wil bewegen, wil AB’90 van geen herindelen weten. Met name AB’90 heeft geen goed woord over voor het rapport van Berenschot. Begrijpelijk want Berenschot was niet bijster positief over het functioneren van het Millse gemeentebestuur en de ambtelijke organisatie. Maar in plaats van lering te trekken uit deze kritiek steekt AB’90 haar kop in het zand en bezweert dat we het in Mill allemaal prima voor elkaar hebben.

Ook het CDA ziet veel positieve dingen in het functioneren van de gemeente Mill en Sint Hubert. Het CDA trekt echter wel lering uit het onafhankelijk onderzoek van Berenschot. Het gaat om onze toekomst. Eén gemeente Land van Cuijk biedt meer kansen. Eén slagvaardig bestuur, ondersteund door één krachtige organisatie kan zorgdragen voor een goede dienstverlening, voor woningbouw en voorzieningen, voor vitaliteit, bedrijvigheid en werkgelegenheid. Tegelijkertijd krijgen dorps- en wijkraden meer mogelijkheden om dat te doen wat voor hun dorp of wijk nodig is. Met een eigen budget, meer draagvlak én behoud van eigen identiteit.
Gelukkig hebben niet alleen het CDA Mill en Sint Hubert en de Dorpslijst Langenboom oog voor de toekomst. In de gemeenteraden van Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis werd wel in meerderheid voor één gemeente Land van Cuijk gestemd. Het CDA blijft strijden voor een betere toekomst van haar inwoners, bedrijven, instellingen en verenigingen.
Hoop doet leven!
Fractie CDA Mill en Sint Hubert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: