De Gelderlander belde met Ben Litjens op de dag na “H” Day.

Ben als slachtoffer tijdens een oefening van een wedstrijdteam van de Graafse brandweer.

Dissident Litjens volgde gevoel

Woensdagavond, op het voorstel voor herindeling stemde Ben Litjens tegen. Haast alle aanwezigen in de raadszaal van Grace vielen van verbazing van hun stoel. Litjens stemde niet mee met zijn fractie Keerpunt 2010, maar hielp juist de tegenstanders aan een 8-7 meerderheid.

,,Als ik anders had gestemd, had ik daar mijn hele leven spijt van gehad”, zegt Litjens na een nachtje slaap. ,,Een grote gemeente van Cuijk, Grave en Mill en ook nog eens met Boxmeer en Sint Anthonis wordt te groot. Ik heb mijn standpunt vooraf duidelijk gemaakt. Dat ze dan toch verbaasd zijn, is dan maar zo.”

Litjens had gisteren nog geen gesprek met zijn fractie gehad. ,,Toen ze me binnen de fractie haalden, wisten ze waar ze aan begonnen. Als dat nu betekent dat ze me uit de partij willen zetten, hoor ik het wel. Ik zit er voor de burgers, niet voor welke partij dan ook.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: