ARENA: Ingezonden brief van Louis Sparidans.

Verder kijken dan je neus lang is – INGEZONDEN

13-9-2017 om 12:03 Door Louis Sparidans 

Het blijft moeilijk voor de LPG in Grave. En ik begrijp dat ook wel. Als je al meer dan 40 jaar bestaat als ‘Lokale Partij Grave’ (de partij van eertijds Piet Vollenberg meegerekend) is het wel het laatste wat je feitelijk wilt: als gemeente gaan fuseren!

(Nog) niet doen, vindt de LPG. Het is het begin van het einde van je partij, zullen ze bij de LPG denken. Ondanks de aanbeveling van een gerenommeerd adviesbureau als ‘Berenschot’, nota bene opgesteld op verzoek van álle gemeenten in het Land van Cuijk zélf, wijst de LPG het advies om over vijf jaar te gaan fuseren vooralsnog af.
Heel kortzichtig, zeker als je uitgaat van het belang van een fusie voor alle Gravenaren. De meest duurzame oplossing voor de toekomst. Het kan er alleen maar beter op worden voor Grave. Nu dus doorpakken! We kunnen toch niet aan de gang blijven, terwijl Grave het allang niet meer alleen aan kan. Beste LPG: kijk eens verder dan je neus lang is en geef toe: het is een verloren zaak.
Al bijna 15 jaar lang staat de onvermijdelijke fusie ter discussie. Niettemin is er komende maandag 18 september wéér een besloten bijeenkomst voor de raadsleden van Grave met als thema hoe om te gaan met de aanbevelingen van ‘Berenschot’. Opnieuw mag daar geen pers of publiek bij aanwezig zijn. De belangrijkste discussies vinden veelal plaats achter gesloten deuren. Woensdagavond 20 september weten we meer, dan spreekt elke gemeente zich in het openbaar uit.
Een fusie is uiteindelijk onontkoombaar. Laten we hopen dat ons gemeentebestuur eindelijk ‘het licht gaat zien’ en de komende vijf jaar er vooral aan zal gaan werken dat de toekomst voor Grave er rooskleuriger komt uit te zien. En als het niet anders kan (na de komende verkiezingen in maart) dan maar zónder de LPG.
Louis Sparidans 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: