Toch weer bacterie in Graafse Stadsgracht schrijft de Gelderlander. Twee reacties: een van de webmaster en een van Ben Bongaards.

Al menig keer hebben CDA, lijst Jacques Leurs en Keerpunt 2010 een stadsfontein bepleit in de Graafs Stadsgracht. Nooit geen meerderheid in de raad voor gekregen. Nu helemaal niet meer mogelijk omdat Historisch (Histerisch zeggen sommigen) Grave nu alle aandacht vraagt!

Uit mijn foto-archief


Bacterie in Graafse stadsgracht

GRAVE-In de  Lovendaalsingel in Grave is blauwalg aangetroffen. Mensen of dieren die in aanraking komen met deze bacterie, die 
eruit ziet als een soort wier, kunnen last krijgen van huidirritatie, ademhalingsproblemen en maag -of darmklachten. 

Oorzaken

Een andere belangrijke oorzaak volgens Aa en Maas is het teveel aan voedingsstoffen. Dit zijn onder andere bladeren, aas van vissers, brood en hondenpoep. 
Webmaster: Het rooien van de knotwilgen werd ook genoemd om te voorkomen dag er weer blauwalg zou optreden. Dus kun je je afvragen of 

de dure ingreep van de Graafse Gracht wel het effect heeft gehad wat beoogd was. Dus toch maar ons oud plan van een fontein in deze Graafse Gracht uitvoeren. Of is dat historisch niet verantwoord

Reactie van Ben Bongaards: 

Hoi Jacques,
Ik begrijp dat dit probleem opgelost kan worden door te zorgen voor stromend water. Ik had begrepen dat dat zou gebeuren toen die wallen zijn aangelegd. Waarom dat toch niet gebeurd is, weet ik niet en snap ik niet.
Dat kan toch niet ingewikkeld zijn.
Dat de begroeiing de oorzaak zou zijn, was vooral bedoeld als (mager) argument om daar als een kip zonder kop te kunnen kappen. Weg natuur. Weg ijsvogeltjes. Plus dat je af kunt vragen wat mooier is, de kunstmatige vestingpunten die er nu gebouwd zijn of de gracht zoals ze door de jaren ontstaan was.
Grave heeft zich een kwart eeuw niets aangetrokken van blauwalg onder het motto: wat we niet zien is er niet. 

Kijken of het nu weer 2040 wordt eer er iets ondernomen wordt.


Ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: