Samenwerking EGS geeft het goede voorbeeld. Nu is de politiek aan zet om dit te faciliteren!


SAMENWERKING ESTRIA/GVV’57/SCV’58 GROEIT ÉN BLOEIT. 19/08/2017

Vanaf 2012 werken Estria, GVV ’57 en SCV ’58 nauw samen. In eerste instantie met als doelstelling om de kwaliteit van het jeugdvoetbal in de gemeente Grave te verhogen. Deze samenwerking, die geleid wordt door de Stuurgroep met van elke vereniging twee leden en een onafhankelijk voorzitter, startte met het samengaan van de meisjesteams en groeide in 2015 uit tot een opdracht van de drie Hoofdbesturen aan de Stuurgroep: Werk toe naar een gezamenlijke Jeugd Opleiding (SJO) met alle jeugvan Estria, GVV ’57 en SCV ’58 trainend en spelend in gezamenlijke teams op één sportpark.


Deze Samenwerking heeft als doel om het (jeugd)voetbal op langere termijn in Grave te kunnen blijven garanderen én is een ‘nieuwe vereniging’ die gedragen wordt door de spelers/speelsters, ouders/verzorgers én vrijwilligers die samen werken.


De Stuurgroep heeft de organisatie én het technisch beleid beschreven in het Jeugdplan voor de ‘SJO in oprichting’ werd. Ruim honderd vrijwilligers werken al op allerlei wijzen mee aan de SJO, ondermeer als begeleiders, trainers, scheidsrechters etc. Wekelijks kunnen de keepers trainen bij de Keepersschool en de Fair Play commissie draagt bij aan het kunnen sporten mét plezier en zonder ongewenste zaken.
In het afgelopen seizoen 2016-2017 is naast de meisjesteams ook de ‘Jongens Onder de 13-groep’ met vier teams uit deze samenwerking ontstaan en bundelden de Damesteams van de drie verenigingen ook hun krachten.


 ‘De Samenwerking’ begroette twee kampioenen, de ST Estria/GVV’57/SCV’58 JO13-2 en de Vrouwen3.
Voor het komende seizoen wordt de samenwerking volgens de gemaakte planning uitgebouwd met de ‘Jongens Onder de 15-groep’ én op de vraag vanuit de drie verenigingen met de ‘Jongens Onder de 17-groep’.

Dat betekent dat er in seizoen 2017-2018 maar liefst 13 jeugd- en 3 senioren Damesteams onder de Samenwerking spelen en trainen op Sportpark De Kranenhof.

Dit sportpark wat ook gebruikt wordt door Estria- en SCV’58 teams begint zijn gebruiksgrenzen door deze uitbreiding te voelen.

Een nieuwe werkgroep Sportaccommodatie met leden uit de drie verenigingen en externe deskundigen is daarom het afgelopen jaar gestart met de voorbereidingen om een sportaccommodatie voor de drie gezamenlijke voetbalverenigingen Estria/GVV’57/SCV’58 in overleg met de gemeente Grave te realiseren.

Daarvoor zal het huidige sportpak De Kranenhof worden herontwikkeld met de volgende uitgangspunten: Een nieuw en duurzaam clubgebouw, een herinrichting van het terrein en veilige ontsluiting van het nieuwe sportpark door voldoende fietspaden, verlichting en veilige overgangsplaatsen van (snel)wegen.

Om deze nieuwe ‘Samenwerkings-accommodatie’ te realiseren zullen alle leden van de drie verenigingen  volgend seizoen gevraagd worden om mee te denken met de plannen om te komen tot een mooie accommodatie waar we trots op kunnen zijn.

SAMEN WERKEND AAN ONS NIEUWE SPORTPARK.

Seizoen 2017-2018 zal op zaterdag 26 augustus 2017 starten met een Teambuilding-dag voor de nieuwe ST-teams met hun begeleiding én ook voor alle andere Estria, GVV’57 en SCV’58-teams die nog niet ‘onder de EGS-vlag’ spelen. Twee weken later op zaterdag 9 september 2017 zullen al deze jeugdteams weer present zijn op sportpark De Bikkelkamp om het 60 jarig bestaan van GVV ’57 mee te vieren. Na de bekerwedstrijden start dan eind september de competitie.
Gelukkig beschikt de Samenwerking al over vele vrijwilligers, maar wilt u helpen dan kan dat zeker!!!: U kunt helpen als trainer/ster, begeleider/ster, scheidsrechter/ster, hulp in de kantine, gastvrouw/gastheer in wedstrijdsecretariaat, hulp bij evenementen, commissielid, opzetten G-voetbal, mediator. Interesse, vragen of opmerkingen over de Samenwerking: mail naar samenwerking.egs@gmail.com
De EGS zijn wij allemaal SAMEN en de EGS kan uw hulp gebruiken!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: