MaasDriehoek: Met Hester Kruizinga overleed een ‘bijzondere en invloedrijke vrouw voor Grave

Hester Kruizinga

De Graafse Hester Kruizinga is maandagmiddag op 61-jarige leeftijd in haar woonplaats overleden. 

‘We verliezen in haar een invloedrijke vrouw voor Grave’, stelt Jacques Leurs in een in memoriam. Leurs is voorzitter van de plaatselijke politieke partij Keerpunt 2000. ‘Haar inzet voor Keerpunt 2010 was groot. Mede onder haar leiding zou ons verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen geschreven worden. Helaas heeft ze deze klus niet meer kunnen afmaken. Het was een bijzondere vrouw voor onze Graafse gemeenschap. In haar functie als voorzitter van de Wijkraad Binnenstad heeft ze getracht om draagvlak voor haar ideeën te krijgen. Ze was daarbij een spreekbuis voor menig binnenstadbewoner. De door haar gebouwde en onderhouden website voor de Wijkraad Binnenstad werd veelvuldig geraadpleegd en is nog steeds operationeel onder beheer van het nieuwe bestuur. Ze was behalve voor Keerpunt 2010 ook actief binnen de regio voor de landelijke SP. Beide partijen stemden daarmee in. Haar uitspraken zorgden ervoor dat je voor of tegen haar standpunten was. Er was voor velen geen grijs schemergebied. We zullen haar inzet, toewijding, vriendschap en kritiek missen. Een speciaal woord van dank richten we aan Jan Verhaaren. Hij was de laatste jaren haar grote steun en toeverlaat en nam haar liefdevol op in zijn eigen huis. Daar is ze ook gestorven.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: