Grave.Nu: Blauwalg, ongewenste vergroening, afgevallen tegel bij Stadskantoor en boeiende drukbezochte lezing, samen door de Bieb en het Graafs Museum, over Jan van Cuijk.

Dit bord is geplaatst in de hoek van de Gracht 2.0 die grenst aan de Lovendaalsingel en de provinciale weg.
Ingezoomd op zaterdagmiddag 5 augustus 2017
Rechts zie je een rijtje houten palen en een slootje. Hoogst waarschijnlijk is dit de toegang tot de open verbinding met de Raam. In de Raam zie je een hekwerk en opening op dezelfde hoogte.
Misschien een overloop?
Volgens geraadpleegde deskundigen kan een forse pomp die vers water de Gracht 2.0 in stuwt veel problemen verhelpen.
In de bieb was, in samenwerking met het Graafs Museum, een boeiende lezing over Jan van Cuijk. Hij werd neergezet als het brein 
achter de moord op Graaf Floris de Vijfde. 

Als hij nu nog zou leven zou hij een prima onderhandelaar zijn om de vijf gemeenten in deze regio om te vormen tot zijn Land van Cuijk. Hij onderhandelde o.a. met Engelse en Franse hooggeplaatsten Was kind aan huis bij bisschoppen en vorsten in binnen en buitenland. Sint Elisabeth Gasthuis en de Sint Elisabeth zijn mede door zijn toedoen gebouwd. 
 Zijn stoffelijk overschot ligt hier begraven.

Op onze tocht met de rolstoel troffen we dit groen aan. In de buurt van de op zaterdag en zondag gesloten fietsenstalling.
Naast de trappen die toegang geven tot het Stadhuis lag deze losgeraakte tegel.
Ooit was er een hevige discussie over de kwaliteit van het lijmen van de tegels van het Stadskantoor. “Als er een tegel van het Stadhuis is volgen er meer?’
Verder op onze tocht door Grave troffen we dit aan op de Mgr.Borretweg
Keerpunt 2010 heeft hier tijdens de behandeling van de kadernota nog op gewezen.
Deze foto geeft in een beeld weer hoe het met ons Brabants Informatiecentrum voorstaat. Alles is vertrokken naar Den Bosch.

Ooit werd er onder leiding van Piet Zelissen voor geknokt om dit steunpunt voor altijd in Grave te krijgen. Het hele Land van Cuijk stond er achter.

Deze naamgeving kan nu ook beter verwijderd worden voordat het helemaal overwoekerd is door Graafs Groen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: