Eigen restaurant voor Graafse vluchtelingen: de ARENA

Muurschildering van Bertus Klaassen

GRAVE – Na een maand verbouwen gaat de droom van Manvel en zijn vrouw Tanja bijna in vervulling: een eigen restaurant in Grave. Lang hebben ze ervoor gespaard en nu is het eindelijk zover. Aan de Rogstraat beginnen ze een horecazaak met gerechten uit het Oostblok. Op de muur prijkt een mooi tafereel. Deze is van de hand van de bekende tekenaar Bertus Klaasen.

Manvel en Tanja zijn beiden uit hun geboortelanden gevlucht en hebben elkaar in Nederland leren kennen. “De Graafse gemeenschap heeft ons geaccepteerd en opgenomen”, vertelt Manvel, die hier al twintig jaar woont. “Ik heb inmiddels de Nederlandse nationaliteit. Ik ben blij dat we op deze manier iets terug kunnen doen voor de mensen die hier wonen.”
Authentieke sfeer
Zowel de gerechten op de kaart als de inrichting van het restaurant ademen de typische sfeer van landen als Polen, Oekraïne en Rusland. “Alles is authentiek”, legt Manvel uit. “De stoelen, tafels, kleedjes, het servies, bestek, behang en zelfs de gordijnen hebben we allemaal daar gehaald. Het is heel kleurrijk.”
Ook de kok komt uit die regio. “Die hebben we meegenomen uit Polen”, gaat Manvel verder. “Alle gerechten worden met de hand gemaakt van verse producten, niks geen fabrikaten. Je kunt hier straks heerlijk lunchen en dineren. Momenteel zijn we druk bezig de kaart samen te stellen.”

Het restaurant Eten bij Tanja opent dinsdag 8 augustus voor het eerst de deuren. De horecazaak is te vinden aan de Rogstraat 11 in Grave. De menukaart bestaat uit typische en traditionele gerechten uit het voormalig Oostblok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: