De Gelderlander: In memoriam Hester Kruizinga.

Hester Kruizinga: een echte Graafse van buiten 

Hester Kruizinga bestookte de gemeente met haar burgerinitiatieven, commentaren, opinies en vroeg met regelmaat spreektijd aan tijdens de gemeenteraadsvergaderingen. Alles om Grave beter en mooier te maken. Maandagmiddag is ze overleden. Ze was al enige tijd ernstig ziek.

Kruizinga was een Graafse in hart en nieren. Maar wel een echte Graafse van buiten. Ze woonde in het centrum van de stad waar ze zo mee begaan was, nadat ze er na 23 eerdere verhuizingen was neergestreken. De in Alphen aan de Rijn geboren Kruizinga was jaren voorzitter van de Wijkraad Binnenstad Grave. Met haar hondje wandelde ze regelmatig door de historische straatjes van Maasstadje en bleef zo op de hoogte van alles wat er speelde.
Ze was actief binnen de fractie Keerpunt 2010, maakte daar als het nodig was fikse ruzie. Ook was ze betrokken bij de oprichting van de lokale afdeling van de SP.
,,Haar inzet voor Keerpunt 2010 was groot”, zegt Jacques Leurs, voorzitter van de Graafse partij. ,,Het was een bijzondere vrouw voor de Graafse gemeenschap. In haar functie als voorzitter van de wijkraad heeft ze altijd getracht draagvlak te krijgen voor haar ideeën. Ze was daarbij spreekbuis voor menig binnenstadbewoner. Je was voor of tegen haar”, kenschetst Leurs haar.
Haar vader was haar grote voorbeeld. ,,Papa is eigenlijk mijn grootste held. Want papa was altijd in de strijd voor rechtvaardigheid. Een geweldige man”, zei ze vijf jaar geleden in een interview in deze krant.
Hester Kruizinga is 61 jaar geworden.

Een gedachte over “De Gelderlander: In memoriam Hester Kruizinga.

 • 23 augustus 2017 om 11:03
  Permalink

  Wederom een markant Graafs figuur die ons is ontvallen.
  Hoe triest, veel te jong.
  Als Brutale Bruurtjes hebben we regelmatig de draak gestoken met Hester en haar uitgesproken meningen en ideeën.
  Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat wij wel grote bewondering hebben gehad voor haar onuitputtelijke inzet en enthousiasme voor ons stadje.

  Familie en vrienden wensen wij sterkte toe.
  Namens de Brutale Bruurtjes, Jeroen van Druten.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: