De Gelderlander: blunder door verkeerde brieven.

Blunder bij versturen brieven ‘afval anders’

Huishoudens krijgen volgende week correctiebrief CUIJK/BOXMEER/BOEKEL

Alle huishoudens in het Land van Cuijk en Boekel blijken in de week van de Nijmeegse Vierdaagse een verkeerde brief te hebben gekregen over de nieuwe manier van het legen van de groene kliko’s.
Het gaat hierbij om bijna 40.000 verkeerd verstuurde brieven met belangrijke informatie over het anders moeten aanbieden van het groente-, fruit- en tuinafval.

Bij de inzamelaar, het bedrijf Baetsen uit Veldhoven, spreken ze van een knullige fout. Er waren twee soorten brieven. De bijbehorende adresbestanden zijn door een menselijke fout aan de verkeerde brieven gekoppeld. Daardoor hebben alle inwoners, aldus Baetsen, een verkeerde brief gekregen.

Baetsen mag van de gemeenten sinds februari dit jaar al het afval in het Land van Cuijk en Boekel ophalen. ,,Een menselijke fout kan gebeuren, maar dat maakt het niet minder vervelend. Inwoners moeten natuurlijk wel juist geïnformeerd worden”, reageert een woordvoerder van de Omgevingsdienst Brabant Noord (Odbn), de instantie die namens regiogemeenten toeziet op een goede uitvoering.

De geleidelijk in te voeren veranderingen de komende weken betekenen voor ruim de helft van de huishoudens dat ze hun kliko’s aan één kant van de straat moeten zetten. Welke kant dat is, valt op te maken uit de plek waar de groenbak wordt teruggezet na de eerste keer ‘anders inzamelen’.

De containers moeten in een rechte lijn naast elkaar worden gezet, met steeds een stoeptegel (30 centimeter) tussen de kliko’s. De containers moeten ook weer niet te dicht bij lantaarnpalen, geparkeerde auto’s en bomen geplaatst worden. Anders kunnen de on langs in gebruik genomen stillere en schonere – op aardgas – vrachtwagens van de firma Baetsen de containers niet makkelijk en snel legen. De kliko’s worden machinaal geladen door de chauffeur op de vrachtauto, waardoor er geen vuilnismannen nodig zijn. De chauffeurs kunnen vanuit hun cabine een hydraulische grijparm bedienen, waarmee de containers aan de rechterkant geleegd worden en niet meer aan de achterkant. Vooral voor inwoners woonachtig in de buitengebieden en in de kleinere dorpen in het Land van Cuijk geldt deze andere wijze van gft inzamelen.

Pas volgende week dinsdag en woensdag krijgen inwoners van het Land van Cuijk en Boekel alsnog de juiste brief op de deurmat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: