Stephanie Rap krijgt een Veni-financiering voor haar onderzoek aan Universiteit Leiden.

   Op 13 december 2013 promoveerde Stephanie Rap-Leurs in Utrecht.


Kwetsbaar en niet gehoord: Vluchtelingen kinderen en hun recht op effectieve participatie in de asielprocedure

Dr. S.E. (Stephanie) Rap (v), UL– Afdeling Jeugdrecht
Vluchtelingen kinderen hebben het recht om gehoord te worden in asielprocedures. Kunnen deze kinderen effectief participeren in de procedures; krijgen zij de mogelijkheid hun verhaal te vertellen? Het onderzoek bestaat uit observaties, interviews met professionals en focus-groepen met kinderen. De studie leidt tot richtlijnen voor het effectief horen van kinderen.De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan 154 pas gepromoveerde onderzoekers een Veni-financiering van maximaal 250.000 euro verleend. Veni biedt veelbelovende jonge wetenschappers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun eigen ideeën verder te ontwikkelen.
De Veni-laureaten gaan onder andere onderzoek doen aan de vorming van sterrenstelsels in clusters, het voorkomen van giftige stoffen in recyclede producten, welke verbanden er zijn tussen liefde en seks in intieme relaties van jongeren, wat de rol  en impact is van handel en koloniale instituties op de groei van ongelijkheid in ontwikkelingslanden sinds de 19e eeuw, het ontwerp van materialen die zich aanpassen aan hun omgeving voor gebruik in zachte robots, en hoe enkel- en knieblessures in de sport voorkomen kunnen worden door ‘motorisch leren’.

De Veni wordt jaarlijks door NWO toegekend. In totaal dienden in deze Veni-ronde 1127 onderzoekers een ontvankelijk onderzoeksproject in voor financiering. Daarvan zijn er nu 154 gehonoreerd. Dat komt neer op een honoreringspercentage van bijna 14%. De aanvragen werden door middel van peer review beoordeeld door externe deskundigen uit de betreffende vakgebieden. In deze Veni-ronde investeert NWO in totaal 38,3 miljoen euro in vrij en nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek.
In het overzicht met toekenningen staan de namen van alle laureaten en korte samenvattingen van hun onderzoeksprojecten (Nederlands en Engels).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: