Nieuwe ontwikkelingen op de Bons volgens de Maas Driehoek.

Bonskazerne Grave mogelijk centrum voor veteranen

di 18 jul 2017, 7:37    184 keer gelezen

 

 

 

GRAVE | ECHOS-Homes heeft zich als een serieuze belangstellende gemeld voor Generaal De Bonskazerne in Grave. ECHOS-Homes is een landelijk dekkend netwerk van ontmoetingscentra voor militairen en veteranen. 

De Bonskazerne, waar tot vorig jaar vluchtelingen werden opgevangen door het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA), staat vanaf 2016 leeg en is te huur. Militairen, veteranen en hun familie kunnen bij ECHOS-Homes terecht voor allerlei activiteiten. In het land zijn meer militaire accommodaties in gebruik voor bijvoorbeeld reünies. Ze liggen vaak bij of in de buurt van een kazerne. De Bonskazerne moet flink verbouwd worden, maar is voor ECHOS een aantrekkelijke locatie, die past in de plannen van de projectontwikkelaar.
Directeur Van den Berg van ECHOS-Homes lijkt overvallen door de vraag van deze krant: “Het is te prematuur om er nu iets over te zeggen. De Bons is een enorm complex, daar komt veel bij kijken. Bovendien huurt COA er nog een gebouw, dat is deel van ons onderzoek. Het is erg pril allemaal. Half oktober weten we meer, verschillende partijen juichen het toe, maar het moet betaalbaar zijn. Ook de initiatiefnemers van het Munitiemuseum doen onderzoek.”
Projectontwikkelaar Boei heeft de kazerne in 2016 gekocht. Namen van hotelketens, zoals Van der Valk, werden eerder genoemd. Projectleider Postma: “We hebben het liefst kandidaten met plannen die dicht bij de oude bestemming liggen. Achter de schermen zijn we in gesprek met meerdere partijen, ook met het ‘Munitiemuseum in oprichting’. Dat kan een trekker zijn. Concreet kunnen en willen we daar nu niets over zeggen. Maar die plannen staan in de steigers.” Postma bevestigt dat begin oktober meer duidelijk wordt.
Het huidige terrein bestaat uit zes enorme legergebouwen, een officiershotel en een theater annex filmzaal. Het zuidelijke deel van het kazerneterrein is nu Bedrijvenpark de Bons. Het COA opende recent een nieuw azc op het oude sportterrein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: