Maasdriehoek: Eindconclusie toekomst Land van Cuijk vertraagd

Raadsconferentie in het gemeentehuis van Cuijk. Foto: Martijn Schwillens

Raadsconferentie in het gemeentehuis van Cuijk. Foto: Martijn Schwillens 

LAND VAN CUIJK | De eindconclusie over waar het bestuurlijk met het Land van Cuijk naar toe moet, is vertraagd. Bureau Berenschot en procesbegeleider Peter van der Velden (oud-burgemeeester van Breda) hebben meer tijd nodig. Aanvankelijk was het de bedoeling dat woensdag 5 juli, als de vijf Land van Cuijkse gemeenteraden voor een werkbijeenkomst in De Weijer in Boxmeer samenkomen, duidelijk zou worden of herindelen of een andere samenwerkingsvorm de beste oplossing is. Maar er is een tussenstap nodig. Tijdens de laatste radenbijeenkomst in Grave kwamen er enkele opmerkingen dat het beter zou zijn als in eerste instantie meerdere manieren van samenwerken ter tafel zouden komen. Aan dat verzoek komen Berenschot en Van der Velden nu tegemoet. Dat wil zeggen dat woensdag 30 augustus een extra radenbijeenkomst wordt ingelast, zodat toch 20 september alle raden afzonderlijk een besluit kunnen nemen. Dat is al vanaf de start van het onderzoek de streefdatum geweest. De openbare werkbijeenkomst in De Weijer is om 19.30 uur. Dan worden mogelijke voor het Land van Cuijk geschikte samenwerkingsvormen besproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: