Raadslid.nu: Drechtraad omvormen tot Drechtstad.

Drechtraad omvormen tot Drechtstad 

DEN HAAG – Steeds meer gemeentelijke taken worden uitgevoerd in regionale samenwerking. De Drechtraad, als regionale volksvertegenwoordiging in de samenwerking van zes gemeenten in de Regio Drechtsteden, wordt daardoor steeds belangrijker. Verder is er steeds meer ambtelijk en bestuurlijk overleg in de regio. “De Drechtsteden zijn daarom toe aan een volgende stap: een flexibele netwerksamenleving rondom projecten met een regiofonds of de vorming van een Drechtstad”.
Marcel Boogers, hoogleraar regionaal bestuur van de Universiteit Twente, gaf de optie om van de zes gemeenten in de Regio Drechtsteden (Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht) door herindeling een Drechtstad te maken in overweging tijdens het feestje van 12,5 jaar Drechtraad dinsdagavond in Alblasserdam. 
Keuze tussen afstand of 1 gemeente
Volgens Boogers was de regionale samenwerking in de Drechtsteden in 2004 zijn tijd ver vooruit, maar de tijd dreigt de Drechtsteden nu in te halen. Boogers wees er op dat het heel normaal is overal in het land om heel veel zaken en taken in regionale samenwerking aan te pakken en uit te voeren. “Terug naar de netwerkorganisatie (een beetje afstand nemen dus), of maak er een echte stad van (een samengestelde gemeente). Kies maar Drechtraad”, zo luidde de boodschap van Boogers aan de 47 raadsleden vanuit de zes gemeenten die samen op dinsdag in de Drechtstedendinsdag besluiten over wat er in hun regio en in hun gemeenten moet gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: