De MaasDriehoek over de voortgang van de Waterlinie.

Catharinahof en rechts de locatie waar GBB aan de haven gaat bouwen en een eyecatcher wil realiseren. 

Ontwikkeling Waterlinie Grave is complex dossier

wo 14 jun 2017, 10:50    32 keer gelezen

 

 

 

GRAVE | ‘Waterlinie Grave’, het nieuwbouwgebied aan de Maas, voorheen bekend als het Wisseveld, komt stapje voor stapje in ontwikkeling. GBB, het Grond- en Bouw Bureau uit Scherpenzeel is de belangrijkste ontwikkelaar. 

De directeur Gertjan Van der Heide van GBB: “Wij bereiden nu twee deelplannen voor. Het zijn geen eenvoudige opgaven. We hebben de opdracht gekregen deze plannen in samenhang voor te leggen aan de gemeenteraad. Bureau West 8 (het adviesbureau ingeschakeld om een ‘vestingvisie’ voor Grave te ontwikkelen; red.) zal mee adviseren. Als de plannen zijn goedgekeurd gaan we eerst bouwen achter Catharinahof.”
Binnen het deelplan ‘Wonen aan de haven’ is er onduidelijkheid over de toepassing van het beeldkwaliteitsplan. De gemeenteraad van Grave vroeg op 27 september 2016 aan wethouder Daandels te onderzoeken of op de kop van de haven (het terrein van de voormalige EMAB-locatie, red.) een gebouw met zeven woonlagen passend is. Dit was een wens van GBB en in de eerste plannen van GBB is deze hoogbouw opgenomen.
‘Grave politiek’ een lokale groep die de gemeentepolitiek kritisch volgt en die tegen hoogbouw aan de Maas is, roert zich. Er zijn folders verspreid met de oproep in actie te komen tegen de hoogbouwplannen aan de haven.Van der Heide: “Ons beeld van de haven is dat op de kop een markant gebouw passend is, een eyecatcher. De kerktoren van Grave is het oriëntatiepunt voor wie naar Grave rijdt. We zouden willen weten wat er met de scheepswerf gaat gebeuren, hoe kunnen we die op een mooie manier inpassen?”
Van der Heide over de ongerustheid: “Als anderen iets willen weten, dan kunnen ze ons bellen. Dat is niet gebeurd. Ik ken de tekst van de actiefolder ook niet.”
Van der Heide: ‘Mooie woningen realiseren we aan de haven, daar gaat vanzelf vraag naar ontstaan. Onze gedachte is er iets moois voor Grave van te maken. Wij bouwen voor de langere termijn! We zitten nu in een positieve flow en dat willen we graag vasthouden’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: