De Gelderlander: Geld op bij Brabantzorg/VGZ voor thuiszorg.

ij BrabantZorg is het geld voor de thuiszorg op

GRAVE – Wie voor thuiszorg aanklopt bij BrabantZorg én verzekerd is bij VGZ, heeft een probleem. Voor de rest van dit jaar is het geld op bij BrabantZorg, onder meer actief bij zorgcomplex Catharinahof in Grave. Dat betekent dat je als klant óf bij moet betalen op de rekening, óf op zoek moet naar aan andere zorginstantie.

BrabantZorg vraagt nieuwe, bij VGZ verzekerde klanten, zelf maandelijks de rekening te voldoen wanneer zij wijkverpleging nodig hebben. De rekening kan vervolgens ingediend worden bij de zorgverzekeraar. Maar cliënten lopen dan het risico dat ze, afhankelijk van hun polis, 20 tot 25 procent zelf moeten bijbetalen. Dus naast administratieve rompslomp ook nog de beurs trekken, terwijl je goed verzekerd dacht te zijn en hulp vraagt aan een instantie die een contract heeft met VGZ. Hoe kan dat?
VGZ en BrabantZorg zijn het over één ding eens: dat de cliënt de dupe wordt. Voor de schuldvraag wijzen ze naar elkaar. BrabantZorg stelt dat VGZ voor het derde achtereenvolgende jaar te weinig geld uittrekt voor thuiszorg. 
In Nederland zijn zorgverzekeraars sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de wijkverpleegkundige zorg. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: