Raadsbijeenkomst in Grave. De Gelderlander rapporteert.

Ben Litjens is ook aangeschoven
foto: Hennie Bongers
Peter van der Velden aan het woord.
Foto: Hennie Bongers

Land van Cuijk moetmeer eenheid zijn

GRAVE

Of het een stille hint is naar een binnenkort voor te stellen herindeling van het Land van Cuijk moet blijken. Maar andere gemeentelijke samenwerkingsverbanden brengen volgens de onderzoekers van adviesbureau Berenschot, krachtiger hun belangen naar voren.
Buurgemeenten zien het Land van Cuijk, heeft Berenschot geconstateerd, te veel als ‘vijf gemeenten’

Plus de vijf gemeentebesturen trekken ‘onvoldoende samen’ op.

Berenschot aan het woord
foto: Hennie Bongers
Dat bleek gisteravond op een raadsbijeenkomst van de vijf gemeenten in Grave. Daar werd een tussenrapport besproken over wat de best passende vorm van samenwerking moet worden. Over een maand ligt het eindrapport van Berenschot, in opdracht van de vijf gemeenten, op tafel over hoe nou bestuurlijk verder, inclusief voorstellen voor de beste samenwerkingsvorm. Het laatste woord is 20 september aan de vijf gemeenteraden. Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Anthonis steggelen al jaren over hoe verder samen te werken.
Ook van procesbegeleider Peter van der Velden, oud-burgemeester van Emmen en Breda en nu waarnemer in Dordrecht, wordt een advies verwacht. Hij zei gisteravond er nog niet uit te zijn waarmee de inwoners van het Land van Cuijk het best zijn gediend. ,,Ik heb nog niet echt een rode draad ontdekt. Maar er moet iets gebeuren.”
Gemeenteraadsleden uit Cuijk, Grave, Boxmeer, Mill en Sint Anthonis in gesprek met elkaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: