Quickscan Lokaal Bestuur: Goed voor Grave.

Quick Scan Lokaal Bestuur
De Quick Scan is een zelfdiagnose instrument en brengt de samenwerking tussen raad, college en ambtelijke organisatie in kaart.
Waarom de Quick Scan?Hoe werken raad, college en ambtelijke organisatie in de gemeente samen? Verloopt alles naar wens of zijn er verbeterpunten? Staan ‘de klokken’ wel gelijk?
Via de Quick Scan Lokaal Bestuur krijgen gemeenten de mogelijkheid om in kaart te brengen hoe raad, college en ambtelijke organisatie samenwerken. De Quick Scan biedt een korte, maar intensieve oriëntatie op de huidige situatie. Een zelfdiagnose met het accent op cultuuraspecten, waarbij zowel aandacht is voor de huidige als voor de gewenste situatie.
Thema’s in de scan zijn:
  • het functioneren van raad, college en ambtelijke organisatie
  • het samenspel tussen raad en college
  • de vergaderpraktijk
  • integriteit
  • de oriëntatie op de samenleving
Hoe werkt de Quick Scan?De griffier meldt de gemeente aan voor de Quick Scan en is de procesbegeleider. Hij/zij zet de Quick Scan uit in de gemeente en vult de vragenlijst als eerste in. Vervolgens kunnen alle raadsleden, collegeleden en een selectie van ambtenaren de vragenlijst invullen. Het invullen duurt ongeveer 20 minuten.
Het resultaat is een rapportage met aanknopingspunten voor een gesprek in de gemeente over de versterking van uw lokaal bestuur. Geen kant-en-klare oplossingen, maar een basis voor gesprek. Sterke en zwakke plekken worden door de scan gesignaleerd en verbeterpunten opgespoord.
InvesteringVoor het gebruik maken van de Quick Scan wordt een financiële bijdrage van € 995,00 exclusief btw gevraagd.
Meer informatieWilt u meer weten over de Quick Scan, neem dat contact op met de VNG Academie, tel 070 – 3738492 of e-mail vngacademie@vng.nl.
AanmeldenU kunt u zich aanmelden voor de Quick Scan Lokaal Bestuur door een e-mail te sturen naar vngacademie@vng.nl. We nemen dan z.s.m. contact met u op om het proces door te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: