De Gelderlander schrijft over de jaarrekening van 2016.

Rode cijfers voor Grave

GRAVE

Na een paar jaar van positieve resultaten op de jaarrekeningen, schiet de gemeente Grave voor het jaar 2016 in de rode cijfers. Financieel wethouder Jeroen Joon komt, zo laat hij weten, ruim 7 ton tekort op zijn huishoudboekje. In de jaren van 2013 tot en met 2015 schreef de gemeente nog positieve cijfers van respectievelijk 160.000 euro, 86.000 euro en vorig jaar zelfs 859.000 euro.

Volgens Joon zijn er diverse oorzaken voor het tekort aan te geven. Zo heeft de gemeente minder geld van het rijk gekregen dan vooraf werd begroot omdat er minder asielzoekers naar het azc in de voormalige de Generaal de Bonskazerne kwamen dan werd verwacht.
Daar komt bij dat de gemeente Grave een stuk grond niet kon verkopen, terwijl daar bij het opmaken van de begroting voor 2016 wel rekening mee was gehouden. Maar volgens Joon wordt die grond dit jaar wel verkocht, waardoor het bedrag onder de streep in 2017 in ieder geval hoger zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: