De Arena schrijft over het vertrek van Eva.

Afscheid Graafs Raadslid Eva Eigenhuijsen

17-5-2017 om 21 Door Freddy Klooté 

GRAVE – Afgelopen dinsdag nam Eva Eigenhuijsen (foto) afscheid van haar raadswerk voor de gemeente Grave. Na drie jaar en twee maanden raadslid verhuist Eva naar Vinkel, gemeente Den Bosch.

Burgemeester Lex Roolvink sprak over het eigen geluid van het scheidend raadslid: “U was bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 lijsttrekker voor de VVD. Door omstandigheden ging u als eenvrouwsfractie verder onder de naam Lijst Eva Eigenhuijsen. De VVD kwam in de coalitie, maar u sloot zich aan bij de oppositie. “VPGrave en Keerpunt 2010 werden de sparringpartners”, zei u vorig jaar. In uw hart bent u liberaal maar in het politiek functioneren zocht u de aansluiting bij de wat meer progressief getinte fracties. Dit leverde een geheel eigen geluid op. Jammer dat we dat gaan missen. Met uw vertrek gaat er, ondanks uw nog betrekkelijk jonge leeftijd, ervaring verloren in de gemeenteraad. U hebt immers ervaring op het gebied van projectmanagement en op het terrein van advieswerk. Daarnaast zat of zit u in diverse besturen als het Waterschap Aa en Maas, Graeft Voort en het Nederlands New Forest Pony Stamboek. U moest dus verhuizen en alleen een woning buiten de gemeente Grave bleek te voldoen aan uw wensen. En dan uw drive. In een artikel in ArenaLokaal zei u: “Misschien ben ik wel groen-rechts. Milieubeleid en cultuurhistorisch besef zijn onderbelicht in mijn partij. Landelijk ondersteun ik graag leden die zich hier hard voor maken”.

De burgemeester had het ook over de andere grote passie van Eva Eigenhuijsen: paarden. “Op uw eigen website formuleert u het zo: “Iedereen heeft een rustpunt in zijn agenda nodig. Een moment om zijn batterij op te laden en even afstand te nemen van de waan van de dag. Sinds jaar en dag is dat voor mij de paardensport”. Die passie is zo groot dat u om die reden ook de gemeenteraad verlaat. Dat wil zeggen, u wilt de paarden, die nu nog ergens anders staan, bij u aan huis houden en in de huidige woonsituatie is dat niet mogelijk. Weliswaar hebben we bij u aan de overkant van de straat op het Visioterrein veel gebouwen gesloopt en ligt er een prachtige ruimte, maar dat zal niet de bedoeling zijn. Ik dank u voor uw bijdrage aan de gemeente Grave en ik wens u, zakelijk maar bovenal privé, alle goeds voor de toekomst”. Omdat Eva nogal veel met water te maken heeft, schonk de burgemeester haar, naast een boeket bloemen, ook een aquarel.
Eva Eigenhuijsen zal in de Graafse raad vervangen worden door Binus Dieperink (VVD).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: