Volgend jaar geen Historisch Spektakel kopt De Gelderlander

Leo Burgers steekt zijn duim tevreden op!

Het Historisch Spektakel, zoals dat het afgelopen weekeinde in het centrum van Grave is gehouden zal volgend jaar niet terugkeren in deze vorm. Het evenement maakt plaats voor de vestingstedendagen die in 2018 in Grave worden gehouden.

Keerpunt 2010 raadslid Hennie Bongers, die door droevige omstandigheden  niet kon deelnemen aan Historisch Grave, bedankt de Graafse kartrekker die dag en nacht met de voorbereidingen van dit spektakel bezig is geweest.
Als het aan Leo Burgers ligt, de afgelopen twee jaar samen met het Cloveniersgilde de kartrekker van de Historische Dagen, komt er daarna wel weer iets terug. Maar wat en in welke vorm, dat weet hij nog niet.

De vestingstedendagen worden bij toerbeurt in een van de vestingsteden in Nederland gehouden. Dit jaar is dat in Geertruidenberg (3 tot en met 5 juni). Komend jaar dus, in het weekeinde van 7 en 8 april, in Grave. In 2002 werden de vestingstedendagen ook in Grave gehouden. 

De gemeente Grave is momenteel bezig met het samenstellen van een werkgroep die de vestingsfeesten in Grave gaat organiseren. ,,Het is grootser, ingewikkelder dan het Historisch Spektakel”, zegt wethouder Jeroen Joon. ,,Het moet een feestje worden voor heel Grave. De gilden van alle steden komen hiernaartoe. We laten een kasteel bouwen, er komen kinderspelen en een jaarmarkt.”

Burgers hoopt dat er na volgend jaar anderen opstaan die het voortouw willen nemen voor het organiseren van het Historisch Spektakel. ,,We willen als Cloveniersgilde best helpen, maar we willen niet meer de eindverantwoordelijkheid hebben. En als er niemand opstaat om het Historisch Spektakel op te pakken, dan doen we het zelf, maar dan kleiner, rond de Hampoort.”

Hij vervolgt: ,,Iedereen is nu enthousiast . De ondernemers, de bevolking. Als het geen vervolg zou krijgen, zou ik zeer teleurgesteld zijn.”Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: