” Mening inwoners voetnoot in rapport Land van Cuijk”: De MaasDriehoek

Zo'n zeventig inwoners van de gemeente Boxmeer waren naar de burgerbijeenkomst in Riche gekomen om mee te praten over het Land van Cuijk. (foto: Ingrid Driessen)

Zo’n zeventig inwoners van de gemeente Boxmeer waren naar de burgerbijeenkomst in Riche gekomen om mee te praten over het Land van Cuijk. (foto: Ingrid Driessen) 

BOXMEER | Het werd niet met zoveel woorden gezegd, maar de inbreng van de inwoners van Boxmeer zal niet meer dan een voetnoot opleveren in het rapport over het Land van Cuijk, dat de basis moet vormen voor de besluitvorming door de gemeenteraden in september. Zo’n 70 inwoners waren woensdagavond naar Riche gekomen om hun mening te geven over het Land van Cuijk. “U geeft de raadsleden huiswerk mee”, zei Frederik van Dalfsen van Berenschot.Door Martijn Schwillens
Het organisatieadviesbureau is achter de schermen bezig om te komen tot een eenduidig advies over de toekomstige samenwerking in het Land van Cuijk. Alvorens door Berenschot op 31 mei een ‘Nota van Bevindingen’ wordt gepresenteerd, waarin alle gesprekken, meningen en opinies zo goed mogelijk zijn verwerkt, vinden in de vijf gemeenten burgerbijeenkomsten plaats. Net als eerder in Cuijk was de opkomst in Boxmeer met 70 aanwezigen (raadsleden niet meegerekend) bijzonder laag. “Maar het gaat mij te ver om daar een waardeoordeel aan te hangen”, zei Van Dalfsen. “De gemeenteraad moet in positie worden gebracht om een besluit te maken dat juist is voor Boxmeer én het Land van Cuijk. Ieders inbreng wordt gebundeld en opgenomen in het rapport dat de bodem vormt voor ons advies over samenwerking (herindeling of niet, red).”
Te verwaarlozen
Met zeventig belangstellenden (vrijwel allemaal 50-plus) op 22.000 kiesgerechtigden gaat het wellicht te ver om te stellen dat de inbreng van de aanwezigen geen waarde mag hebben. Het werpt echter wel de vraag op of het Land van Cuijk de bewoners van Boxmeer iets kan boeien. “Het is geen gespreksonderwerp”, zei één van de jongere bezoekers van de bijeenkomst. Hij was speciaal vanuit zijn woonplaats Eindhoven gekomen. “Maar ik ben getogen in Rijkevoort. Vooraf heb ik mijn vrienden geappt dat ik hier naartoe zou gaan, maar niemand had er belangstelling voor. Het staat te ver van ze af.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: