De Gelderlander schrijft: Grave trekt met Beukering op bij opknap Palazzo

Sleuteloverhandiging in 2015

De gemeente Grave zal er alles aan doen om, samen met eigenaar Jan Paul Beukering, de situatie bij het Palazzo Theater zo snel mogelijk op te lossen. Dat valt op te maken uit opmerkingen van wethouder Eric Daandels, gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

VPGrave, Keerpunt 2010 en lijst Eva Eigenhuijsen drongen aan op onderzoek naar de mogelijkheden die er zijn om wat genoemd wordt ‘de rotte tand in de Maasstraat van Grave’.
Het oude Graafse theater brandde eind april 2015 uit. Volgens Beukering nadat hij was overvallen en er brand was gesticht. Sinds die tijd wordt de voorgevel van het monumentale pand gestut om instorten te voorkomen. Achter de gevel is niets over van het voormalige theater.
De theatereigenaar zegt dat aanpakken van de situatie makkelijker is geworden nu het niet langer wordt aangemerkt als een rijksmonument. Wethouder Daandels geeft aan dat er al veel overleg is geweest met Beukering. ,,Vanaf het moment van de dramatische brand hebben we overleg gevoerd met de heer Beukering”, zegt Daandels. ,,We trekken wat dat betreft schouder aan schouder op. Ik verwacht dat we nog voor de zomer stappen kunnen zetten naar een oplossing.”
Wat er dan precies in overleg met Beukering gedaan wordt en of het wegvallen van de monumentale status aanpak makkelijker maakt, maakte Daandels niet duidelijk.
Volgens Eva Eigenhuijsen, van de gelijknamige eenmansfractie, is een signaal om de gemeente aan te sporen om het aangezicht in de Maasstraat snel te verbeteren noodzakelijk. ,,We kennen de voorbeelden van de voormalige fietsenwinkel in Gassel en het pand aan de Hogeweg in Escharen. Die staan er al jaren vervallen bij. Het is niet te hopen dat dat ook de Maasstraat gebeurt.”
Nel Schuts van Keerpunt 2010 benadrukte dat Beukering, zoals hij vorige week in een brief aan de gemeenteraad heeft aangegeven, binnen zijn mogelijkheden al veel heeft gedaan. ,,Maar hij heeft het niet makkelijk.” Ze verwees daarmee naar de financiële situatie van Beukering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: