Historisch Grave 2.: In 2006 wilde ik dit N.H.M. al naar Grave halen. MIsschien weer proberen om dit plan van o.a. Jan Marijnissen te realiseren. In deze tijd van digitalisering kan het misschien wel gerealiseerd worden.

Grave hoopt op vestiging Nationaal Historisch Museum
GRAVE – Het CDA in Grave wil dat het Nationaal Historisch Museum in Grave komt. Minister Plasterk wil echter dat het museum in Den Haag, Amsterdam of Arnhem komt.
Het CDA in Grave gaat daar dinsdag een voorstel voor indienen tijdens de raadsvergadering. Fractievoorzitter Jac Leurs denkt aan het Arsenaal, het leegstaande designcentrum van Jan des Bouvrie.
Leurs gaat donderdagavond in Weert de twee, Brabantse, kandidaatvoorzitters van het landelijke CDA vragen hoe zij denken over de kandidatuur. Het CDA in Grave wil met het idee ook het Land van Cuijk meer op de kaart zetten.
Ook Utrecht, Almere en Nijmegen hebben zich in de strijd gemengd. Deze steden vinden het raar dat de minister al drie steden heeft aangewezen.
Webmaster: dit bericht is van Omroep Brabant in 2006. Toen stond het ook op de CDA Grave  website waar ik toen webmaster/raadslid van was.

Nationaal Historisch Museum (Nederland)

Voormalig Nederlands museum met expositieruimte in Amsterdam
Nationaal Historisch Museum
Directeur Valentijn Byvanck van het Nationaal Historisch Museum toont het boek 'Schetsen voor een Nationaal Historisch Museum'.
Directeur Valentijn Byvanck van het Nationaal Historisch Museum toont het boek ‘Schetsen voor een Nationaal Historisch Museum’.
Opgericht
1 oktober 2008
Locatie
Arnhem, Amsterdam
Type
cultuurhistorisch museum
Thema
Personen
Directeur
Erik Schilp en Valentijn Byvanck
Overig
Openingsdatum
januari 2011
Sluiting
31 december 2011
Portaal  Portaalicoon  
Het Nationaal Historisch Museum (NHM) is een gepland maar nooit verwezenlijkt Nederlands museum over de geschiedenis van Nederland. Het plan was een zelfstandig rijksmu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: