EZV komt in actie schrijft de MaasDriehoek.

De zes varianten: A. Bestaand tracé, B. Noord, C. Zuid, D. Stoofweg, E. Estersveld en F. Escharen Zuid.

De zes varianten: A. Bestaand tracé, B. Noord, C. Zuid, D. Stoofweg, E. Estersveld en F. Escharen Zuid. 

Escharen komt in verzet tegen scheidingsweg N321

do 2 feb 2017, 9:01    199 keer gelezen   Verkeer en vervoer

ESCHAREN | Het is alweer zo’n 25 jaar geleden dat de dorpsraad EZV in actie kwam om te voorkomen dat er een weg zou worden aangelegd dwars tussen Escharen en het Estersveld. Nu komt de EZV weer in actie tegen de N321 en twee varianten die Escharen mogelijk gaan treffen.De aankoop van het Visioterrein biedt de gemeente Grave de mogelijkheid om werk te maken van de aansluiting van de N321 (Maasdijk/St. Elisabethstraat) op de N324 (Bosschebaan) en de aanpak van de verkeersdrukte in de St. Elisabethstraat. Daarom heeft de gemeente het initiatief genomen om diverse alternatieven voor deze provinciale weg te onderzoeken. Dat gebeurde in twee sessies met ambtenaren van zowel de gemeente Grave als provincie Brabant.
Varianten
Er zijn zes varianten (A-F) onderzocht, waarvan er mogelijk vijf voor komen te liggen bij de Graafse gemeenteraad. Een mogelijkheid is om het huidige tracé (A) te laten zoals het is. De andere varianten zijn Noord (B: bestaand tracé met omlegging bij de Hampoort), Zuid (C: doorsnijdt aan oostkant deels oude vesting, met twee overkluizingen van de Raam en de nodige extra veiligheids- en hindermaatregelen bij de school), Estersveld (E: nieuw tracé door open gebied tussen Estersveld en Escharen) en Escharen Zuid (F: nieuw tracé, voornamelijk over bestaande weg, verbreding aan oostkant en zuidelijke omleiding rond Escharen). De variant Stoofweg (D) heeft het niet gehaald.
Protest
“Wij zijn van mening dat het realiseren van de tracévarianten Estersveld en Escharen Zuid verregaande consequenties voor Escharen, Estersveld en de Stoof zullen hebben. Wij willen dan ook bij de gemeente Grave een ‘Protest tegen deze varianten’ indienen met zoveel mogelijk handtekeningen van de inwoners van Escharen”, aldus de dorpsraad EZV, die op donderdag 9 februari van 19.30 tot 22.00 uur een inloopavond in ‘t Dorpshuus (Mr. Bongaardsweg 2) organiseert voor een presentatie van de varianten en informatie over de protesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: