Quote van de dag 8.: MaasDriehoek: Bureau 8 gaat na in NewYork, Miami in Grave aan de slag.

Adriaan Geuze (links) en Penne Hangelbroek van Bureau West 8 uit Rotterdam.

Adriaan Geuze (links) en Penne Hangelbroek van Bureau West 8 uit Rotterdam. 

Bureau West 8 mag ‘intieme stukjes van Grave herstellen’

do 2 feb 2017, 16:47    2 keer gelezen   Politiek

GRAVE | Het Graafse college van B en W heeft de keuze voor de stedenbouwkundige en landschapsarchitect gemaakt die een verdere visie mag uitwerken om Grave te profileren als historische vestingstad. De keuze is gevallen op Bureau West 8 uit Rotterdam. 
Door Annelies Graafsma
Bureau West 8 heeft 22 december tijdens een openbare bijeenkomst haar impressie van een toekomstig Grave gegeven: “De vesting is uit het gezichtsveld verdwenen, we willen de intieme stukjes van de vestingstad Grave herstellen. We gaan terug naar de structuren”, aldus Adriaan Geuze en Penne Hangelbroek van Bureau West 8, dat op de presentatie aangaf een vestingvisie te willen ‘door en vanuit de samenleving’.
Gevraagd
Bureau West 8 is afgelopen dinsdag door het college gevraagd de opdracht voor het opstellen van de Vestingvisie Grave aan te nemen. De gunning heeft een voorlopig karakter. Aan de raad moet nog een voorstel voorgelegd worden over het beschikbaar stellen van het benodigde krediet. Bureau West 8 heeft over de hele wereld stedenbouwkundige plannen ontwikkeld, zoals in Rotterdam, Markeroog en het fort bij Vechten. Maar bijvoorbeeld ook in New York en Miami.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: