Liveblog “Gat van Grave” 69. Twee damwanden slaan reageert een lezer in de Telegraaf.

Damwanden slaan bij stuw Grave

Gisteren, 08:11
De ambtenaren van Rijkswaterstaat (RWS) zullen maar bij jouw lokale brandweer werken.
  Dan gaan ze eerst berekenen of er wel voldoende materieel aanwezig is om een brand te kunnen bestrijden. Zo laat de directeur van RWS Zuid-Holland zich interviewen in de zaak van de reparatie van de Stuw bij Grave. Ik zou mijn ogen uit mijn kop schamen. Een brand ga je eerst blussen en dan neem je oorzaak en gevolg op en ga je lering trekken uit de feiten. Helaas wil men bij RWS en ook het ministerie niet horen wat de oplossing kan zijn, hun reactietijd is van twee dagen verschoven naar tien werkdagen.
  De oplossing is: twee aannemers die damwanden kunnen plaatsen; laat ieder een damwand aanleggen vanaf de plaats des onheils tot minimaal de lengte van de huidige stuw. Vervolgens wordt de hoogte gesteld op de maximaal gewenste hoogte van het waterpeil minus 1 meter. Dan kan men nog een keus maken het geheel met damwanden af te sluiten, of gebruik te maken van beunbakken met betonblokken en/of grind. De waterkering is dan een feit. Over afdichtingen heb ik ook zo mijn ideeën. Rekenen, dat deden de Romeinen toch ook niet? Viaducten en aquaducten staan er ook nog steeds, toch?
  Kees van den Burg,
  Oosterwolde

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  %d bloggers liken dit: