Liveblog “Gat van Grave” 107. Onderzoeksraad start onderzoek.

Keerpunt 2010 is verheugd dat dit onafhankelijk onderzoek er komt.


Het onderzoek richt zich op de aanvaring zelf, maar ook op de wijze waarop is omgegaan met de gevolgen, meldt de raad dinsdag. In de komende periode wordt de precieze onderzoeksvraag bepaald. „We hopen over een half jaar tot een jaar met een onderzoeksrapport te kunnen komen”, aldus woordvoerster Sara Vernooij. Gedurende die tijd worden over de voortgang van het onderzoek geen mededelingen gedaan.

Instanties

In de voorbereiding op het besluit om al dan niet een onderzoek te starten, heeft de Raad in de afgelopen weken informatie over het ongeval opgevraagd bij verschillende instanties. Hiermee is gestart direct na de melding van de aanvaring op 29 december 2016.
De scheepvaart op de Maas kwam vanaf 29 december stil te liggen nadat een binnenvaarttanker de stuw bij Grave ramde. Daardoor liepen een deel van de Maas en het Maas-Waalkanaal leeg. 

Sector Binnenvaart

Onderzoek naar aanvaring stuw bij Grave Grave

Introductie

De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar de aanvaring bij de stuw bij Grave eind december vorig jaar. Het onderzoek richt zich op de aanvaring zelf, maar ook op de wijze waarop is omgegaan met de gevolgen. In de komende periode wordt de precieze onderzoeksvraag bepaald. In de voorbereiding op het besluit om al dan niet een onderzoek te starten, heeft de Raad in de afgelopen weken informatie over het ongeval opgevraagd bij verschillende instanties. Hiermee is gestart direct na de melding van de aanvaring op 29 december 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: