Grave Lokaal

Start Taalcafé in Graafse Bieb.

Taalcafé in bibliotheek Grave

1-12-2016 om 13:46 Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE – Op initiatief van BiblioPlus-vestiging Grave is er gestart met het opzetten van een Taalcafé. Dit is bedoeld voor anderstalige inwoners van Grave en asielzoekers van het AZC om de Nederlandse taal te oefenen én voor Nederlands sprekende inwoners die het leuk vinden om anderen de Nederlandse taal te leren. En dat in een ontspannen, gezellige sfeer.

De Nederlandse taal leren is één aspect van de ontmoetingen, maar ook het elkaar leren kennen en het in aanraking komen met elkaars cultuur is een belangrijk doel. BiblioPlus voert dit initiatief uit met behulp van vrijwilligers waarvan er een aantal als vrijwillig taalcoach/taalmaatje verbonden is aan vluchtelingenwerk Grave en het AZC.
Elke tweede dinsdag van de maand kan men terecht in het Taalcafé van 10 tot 12 uur (met uitzondering van de zomerperiode). Iedere bijeenkomst heeft een thema. De eerste drie thema’s staan al vast. We starten dinsdag 13 december met het thema (Kerst)feest. We gaan met elkaar in gesprek over elkaars religieuze feesten. Het Taalcafé zal die dag worden geopend door één van de wethouders van de gemeente Grave in een feestelijke kerstsfeer en met allerlei kerstlekkernijen. 10 januari is het thema wonen en 14 februari (Valentijnsdag) wordt het Liefde & vriendschap.
Iedereen is welkom in het Taalcafé in de Bibliotheek Grave, Trompetterstraat 2. Deelname is gratis. Voor meer informatie kan men mailen naar taalcafegrave@gmail.com. Daarnaast is het taalcafé te volgen via facebook Taalcafé Grave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *