Historisch Grave: oud bericht over Nationaal Historisch Museum: Virtueel museum in het Arsenaal.

De ontwikkeling van de museale inhoud, gebaseerd op de zes werelden, een chronologisch overzicht van de Nederlandse geschiedenis en ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen, is getoetst door wetenschappers en inmiddels vrijwel gereed. Op basis daarvan zal het Nationaal Historisch Museum in 2011 het eerste uitsluitend virtuele museum ter wereld inrichten. Een internationaal vermaard architect zal worden aangezocht om dit museum voor het web te ontwerpen. Een topcollectie zal virtueel in 3D bijeen worden gebracht om het mogelijk te maken dat iedere Nederlander thuis het Nationaal Historisch Museum kan bezoeken.

P.S. In 2007 mengde het Graafse CDA, waarvan ik fractievoorzitter was, zich ook in de strijd om de plek van het NHM. Wij stelde toen in de raad voor om het Arsenaal onderdak te laten bieden aan een Virtueel NHM. In november 2010 staat de bovenstaande tekst op de site van het NHM. Het idee werd toen met hoongelach door de raad ontvangen. Het voorstel werd ingetrokken.

 

Eén gedachte over “Historisch Grave: oud bericht over Nationaal Historisch Museum: Virtueel museum in het Arsenaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: