De Gelderlander: nieuwe huurwoningen bouwen.

In Grave is de wens van de huurdersbelangenvereniging dat er meer woningen komen voor senioren. 

Martien van Heck: “De gemeente moet zich sociaal opstellen en bouwen naar de behoefte die er is. Er zijn hele wijken in Grave, zoals Estersveld, die in rap tempo vergrijzen. De gemeente zou in die gevallen de grondprijzen naar beneden moeten bijstellen en de bouw van betaalbare senioren moeten stimuleren. Nu blijven mensen vaak alleen in een eengezinswoning zitten, omdat bij verhuizing de woonlasten te drastisch stijgen.”
Wethouder Eric Daandels zegt dat de gemeente Grave nadrukkelijk aan het kijken is naar die mogelijkheid. In Grave worden in 2017 door Mooiland 45 huurwoningen gebouwd aan de Oliestraat/Maaskade. 31 oude appartementen worden gesloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: