De Gelderlander doet verslag over de raadsvergadering waarin lekkende raadsleden op de proppen komen.

Onrust in Velp door lek

GRAVE/VELP

De onrust die in Velp is ontstaan over de nieuwe invulling van het nonnenklooster, zoals maandag gepresenteerd, is veroorzaakt door het lekken van informatie van een of meerdere raadsleden. Dat bleek gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering.
Enkele weken geleden was er in een vergadering met vertegenwoordigers van alle raadsfracties al gesproken over de huisvesting van onder anderen statushouders in het klooster.
De aanwezige raadsleden hadden daarbij geheimhoudingsplicht. Maar al voor de bijeenkomst van maandag was in Velp al bekend dat er statushouders in het 1.200 zielen tellende dorp gehuisvest zouden worden. 
“Door raadsleden is er toch met mensen in Velp gecommuniceerd”, zei wethouder Anja Henisch gisteravond. Ze trok daarbij de integriteit van degene die heeft gelekt in twijfel. Wie het lek uit de raad was, bleef gisteravond onduidelijk.
Jacques van Geest van oppositiepartij VPGrave herhaalde gisteravond nog eens dat hij zich bij de plannen voor het klooster misleid voelde. Het leverde een felle discussie op.
“Er is ons voorgehouden dat het initiatief voor de huisvesting van statushouders in het klooster vanuit de gemeente is gekomen. Nu blijkt dat het een aanbod van projectontwikkelaar Roelofs en Haase is geweest. Ook was niet duidelijk dat er ook huisvesting mogelijk zou zijn voor andere woningzoekenden”, legde Van Geest uit.
Wethouder Henisch wierp de beschuldigingen verre van zich. “We hebben destijds wel degelijk duidelijk gemaakt dat Roelofs en Haase bij ons was gekomen met het voorstel en dat we met het klooster andere urgente gevallen bij woningzoekenden kunnen oplossen.”
Door raadsleden is er toch met mensen in Velp gecommuniceerd 
Anja Henish, wethouder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: