Wim Tijssen, Graafse Soos, koninklijk onderscheiden

Lintje Wim Tijssen bij afscheid en jubileum Graafse sociëteit

za 26 nov 2016, 18:07    64 keer gelezen   Human Interes

GRAVE | Burgemeester Lex Roolvink van de gemeente Grave heeft vanmiddag een Koninklijke onderscheiding opgespeld bij Wim Tijssen tijdens zijn afscheid en 25-jarig jubileum als penningmeester van sociëteit ‘Tot Nut ende Vermaeck’. De 72-jarige Tijssen heeft als penningmeester van de Sociëteit de vereniging uit het slob gehaald in een tijd dat de vereniging zowat technisch failliet was. De financiën en het gebouw verkeerden indertijd in een betreurenswaardige staat. De heer Tijssen is één van de grondleggers geweest voor een nieuw beleid. Hij heeft de goede beslissingen op de juiste momenten genomen. Momenteel is de ruim 200 jaar oude Soos (zoals in de volksmond genoemd) een enthousiaste vereniging met ruim driehonderd leden. Veel leden brengen hun vrije tijd door in het sociëteitsgebouw. Daar kaarten en biljarten zij en houden zij zich bezig met computers en fotografie. Regelmatig worden lezingen gehouden, uitstapjes gemaakt of concerten georganiseerd.
De heer Tijssen is ook nog bestuurlijk actief geweest als penningmeester bij de Graafse tennisvereniging THOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: