De Gelderlander schrijft:

Graafs raadslid Ben Peters is ‘smaad’ beu

GRAVE

Ben Peters is het zat dat hij in diskrediet wordt gebracht. Zijn integriteit wordt in twijfel getrokken omdat hij een caravan heeft gestald in een loods van GBB, de ontwikkelaar van het project Wisseveld in Grave.
Het in diskrediet brengen zou gebeuren door Ben Bongaards en oud-raadslid Wil Baaijens, ‘bekend’ van de site Politiek Grave. Daarop wordt regelmatig de Graafse situatie becommentarieerd. De kwestie ‘Peters’ werd er overigens niet behandeld.
Peters is het zo beu dat hij overweegt om bij de politie aangifte te doen van laster en smaad als de campagne tegen hem niet stopt.
Een conflict in vier bedrijven.
1.Waar gaat het over?
Volgens Baaijens en Bongaards over belangenverstrengeling. Aan de ene kant als raadslid besluiten nemen over Wisseveld, bijvoorbeeld de onlangs door GBB ingediende gebiedsvisie en aan de andere kant huurder van het pand Arnoud van Gelderweg 91a.
Volgens Peters gaat het over een pand dat GBB twintig jaar geleden heeft gekocht.
“Het pand was aan het verloederen. In 2001 zocht ik een opslagplaats voor mijn bedrijf. Ik mocht dat pand gebruiken in ruil voor het beheer. Ik heb het gebouw glasdicht gemaakt, gas, water en licht laten aanleggen en gezorgd dat het
vandalismevrij werd. Later heb ik mijn bedrijf verkocht en nu staat er alleen nog een caravan van mij. Zoals er meer spullen staan opgeslagen van meerdere mensen. Huur betalen we in natura. Als ik elders caravanstalling zou huren, zou me dat zo’n 250 euro per jaar kosten. Het zou mijn stemgedrag over Wisseveld en GBB beïnvloeden.”
Ben Bongaards. “Wij hebben raadslid Peters gevraagd openheid van zaken te bieden, gewoon een recht van de burger, en hij heeft geen antwoord willen geven. Alleen dat wij we daar niets mee te maken zouden hebben. Normaal gesproken betaal je voor zo’n pand 800 tot 1.000 euro per maand.”
Wil Baaijens: “Peters heeft op deze manier 10.000 euro per jaar bespaard.”
2. Heeft u dit bij de raad kenbaar gemaakt?
Peters: “Toen ik in de gemeenteraad kwam, heb ik dit gemeld. Zoals alle nevenactiviteiten gemeld moeten worden. Ik heb het juridisch laten toetsen. Je kan het stallen van een caravan moeilijk vergelijken met het hebben van een belang bij GBB.”
3. Moet je als raadslid niet een olifantenhuid hebben?
Peters: “Ik merkte dat de aanhoudende aantijgingen en insinuaties over mijn integriteit als raadslid mij en mijn gezin steeds meer aangrijpen. Er is zelfs tot twee keer toe een handhavingsverzoek naar de gemeente gestuurd.”
4. Hoe nu verder?
Peters: “Ik hoop dat door de uitleg die ik heb gegeven duidelijk is dat er niets aan de hand is en dat de aantijgingen stoppen. Als er wordt doorgegaan met deze lastercampagne, zal ik aangifte doen bij de politie. Ik heb dat laten uitzoeken en volgens artikel 261 van het wetboek van strafrecht is dat mogelijk.”
Bongaards: “Zolang er geen passend antwoord komt, blijft Peters in gebreke waar het erom gaat verantwoording af te leggen aan burgers die het recht hebben. Hij blaast nu hoog van de toren. Prima als hij aangifte doet. Dan zal hij ook met de billen bloot moeten.”
Baaijens: “In feite hoeft Peters alleen maar antwoord te geven op de vragen.”
Peters: Nu staat er alleen nog een caravan van mij. Huur betalen we in natura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: