De Gelderlander schrijft:


‘Extraatje’ gaat in Grave niet door

GRAVE

Een extraatje dat eigenlijk geen extraatje is, het gaat in de gemeente Grave niet door. Oppositiepartijen Keerpunt 2010, VPGrave en de Lijst Eva Eigenhuijsen wilden dat de onroerendzaakbelasting komend jaar niet met 3,25 procent, maar met 2 procent zou worden verhoogd. Het zou de gemeente zo’n 25.000 euro kosten en de 12.500 inwoners van de gemeente gemiddeld 2 euro per persoon opleveren.
Maar de drie raadsfracties kregen er gisteravond in de gemeenteraad geen meerderheid voor.
Volgens Rick Joosten van coalitiepartij LPG is het beter om het geld te reserveren voor onzekere tijden. “Bijvoorbeeld voor de zorgkosten, waarvan nooit zeker is wat dat de gemeente de komende jaren gaat kosten. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om de begroting op orde te krijgen. Nu het even beter gaat, is het niet verstandig om voor Sinterklaas te gaan spelen.”
Volgens Ben Peters van het CDA kan het geld beter gebruikt worden voor twee bruggen over het riviertje De Raam of een betere verkeersafwikkeling bij de Bredeschool. Bongers wilde de inwoners van de gemeente mee laten profiteren van het feit dat het in financieel opzicht beter gaat met Grave. Eva Eigenhuijsen, van de gelijknamige eenmansfractie, noemt het liever geen cadeautje. “We geven niets terug, maar we laten de lasten minder hard stijgen. Het is minder meer. We doen nog steeds een greep in de portemonnee van de burgers, maar die is dan minder diep. We moeten als gemeente de hand op de knip houden, maar we willen er de mensen in Grave juist bij helpen de hand op de knip te houden.”
Wethouder Jeroen Joon vond het sympathiek om de burgers iets terug te geven, maar niet verstandig. “Het gaat met Grave wel beter, maar we zijn er nog niet.”
Het is minder meer. We doen nog steeds een greep in de porte- monnee van burgers
Eva Eigenhuijsen, raadslid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: