“Peter van der Velden moet Land van Cuijk helpen”: De Gelderlander

LALAND VAN CUIJK – Peter van der Velden, oud-burgemeester van Breda, moet ervoor zorgen dat de 5 gemeenten in het Land van Cuijk nauwer gaan samenwerken. Van der Velden moet de vastgelopen samenwerking vlot trekken.

Het Land van Cuijk en de provincie Noord-Brabant spraken in juli af daarvoor een zogenaamde externe procesbegeleider te benoemen. Inzet is een brede verkenning naar de bestuurlijke toekomst van het Land van Cuijk, inclusief onderzoek naar herindeling.
Van der Velden was van 2004 tot 2015 burgemeester van Breda. Daarvoor was hij eveneens eerste burger in onder meer Rosmalen.

Peter van der Velden (oud-burgemeester Breda) procesbegeleider bij verkenning bestuurlijke toekomst Land van Cuijk

Het regieteam raden Land van Cuijk en de provincie Noord-Brabant hebben in juli afgesproken een externe procesbegeleider aan te stellen. Deze procesbegeleider zal het regieteam bijstaan bij het uitvoeren van een brede verkenning naar de bestuurlijke toekomst van Land van Cuijk. Bij die verkenning kijkt het regieteam naar alle mogelijke scenario’s, zoals zelfstandigheid, bestuurlijke fusie en innovatieve vormen van samenwerking in de regio. De heer Peter van der Velden gaat aan de slag als procesbegeleider van de genoemde verkenning.
Van der Velden was van 2004 tot 2015 burgemeester van Breda en vervulde die functie vanaf 1988 in een aantal andere gemeenten. Hij gaat samen met het regieteam invulling geven aan de verkenning. Bij die verkenning naar de bestuurlijke toekomst staan kwaliteit en onafhankelijkheid voorop. Daarnaast worden inwoners, het bedrijfsleven en maatschappelijke partners in de regio betrokken bij de verkenning. Het regieteam heeft er alle vertrouwen in met Van der Velden de juiste persoon gevonden te hebben voor de begeleiding van het proces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: