Nieuws uit Bussum. Weesp laat onderzoeken of fusie of samenwerking met Amsterdam of Gooise Meren mogelijk is. Een unaniem besluit.

BUSSUM – Gooise Meren krijgt de gemeente Weesp op bezoek om te praten over een samenwerking of fusie. Gisteravond ging de Weesper gemeenteraad unaniem akkoord met dit toekomstplan. Maar ook Amsterdam wordt onderzocht. 
Het onderzoek gaat een jaar duren. In die 12 maanden gaat nauwkeurig onderzocht worden welke van de twee gemeenten het beste bij Weesp past en wat het Weesp oplevert als we met een van de twee gaan samenwerken of fuseren.
Over een jaar valt dan een definitieve beslissing: Gooise Meren of Amsterdam.
Bijzondere vergadering
Het besluit werd genomen in een raadsvergadering in Weesp waarin een vleug weemoed viel te bespeuren. De raadsleden voelden allemaal aan dat deze keuze het begin van het einde van een volledig zelfstandig Weesp betekent. Ook was er trots voelbaar: Weesp gaat de huid duur verkopen, want Weesp is een te mooi stadje om even ‘in te lijven’.
Ten slotte was er ook blijdschap merkbaar: het toekomstbesluit is een gevolg van maandenlange gesprekken met burgers, ondernemers en andere organisaties. Dat zorgde voor een opmerkelijke sfeer van verbondenheid binnen de gemeenteraad waarbij politieke voorkeuren weinig rol speelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: