Mari Michels vertelt:

RSSLees deze pagina voor

Graafse mantelzorger Mari Michels in de Krachtenbundel Noordoost-Brabant

Mari Michels (75) is al vijftig jaar mantelzorger voor zijn vrouw Joke. Vooral de laatste twintig jaar staat zijn leven bijna volledig in het teken van zijn zorgtaken. Het bijzondere verhaal van Mari werd opgetekend door wethouder Anja Henisch voor de ‘Krachtenbundel Noordoost-Brabant’. In deze uitgave staan veertien persoonlijke verhalen van mensen die, ondanks tegenslagen, kracht uit hun leven halen.
Het verhaal van Mari laat zien hoeveel impact een ziekte ook op mantelzorgers kan hebben. De ziekte van Mari’s vrouw heeft niet alleen haar, maar ook Mari volledig in zijn greep. De spaarzame vrije tijd die hij heeft, besteed Mari dan ook nog aan vrijwilligerswerk, als het kan vanuit huis. “Het is steeds moeilijker te combineren, maar ik vind het fijn om iets voor anderen te doen. Bovendien raakt mijn hoofd zo weer even leeg.”
Wethouder Anja Henisch: “Ik kende Mari al, maar heb met groeiend respect en bewondering naar zijn levensverhaal geluisterd. Zijn grenzeloze menslievendheid maakt Mari kwetsbaar, maar tegelijkertijd is het zijn grootste kracht.”
Meer lezen over Mari of over een van de andere dertien bijzondere verhalenvertellers uit de Krachtenbundel? In het stadhuis liggen enkele exemplaren op de leestafels, of klik op de link om te lezen hoe u de Krachtenbundel kunt downloaden.
Anja Henisch en Mari Michels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: