Facebookbericht van Moritz Bohmer

Het is voor politici die echt bereid zijn iets te doen voor de samenleving, en dat is het merendeel, moeilijk om geloofwaardig over te komen. Dat komt door het imago van de politiek wat negatief beïnvloed wordt door onder andere een kleine groep zakkenvullers en populisten. Maar hoe herken je dan een politicus tussen de zakkenvullers en populisten? 
Allereerst is de politicus niet onbeschoft, laat iedereen in zijn of haar waarde, en zegt geen kwetsende woorden. 
De eerste die vorige week door de mand viel was Jan Roos, lijsttrekker van “Voor Nederland”. In een interview op de radio probeert hij een karikatuur te maken van Mark Rutte. Jan: “Onze premier weet niet wat er in de wereld speelt omdat hij ieder weekend bij zijn moeder thuis piano speelt.” 
Bah!
Het mooie is wel dat het vrij eenvoudig is om populisten te ontmaskeren. Luister gewoon een keer goed naar ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: