Hester Kruizinga sprak over Graafs Bestuurskrachtonderzoek.

Beste VPG fractie e.a., 
Gisteravond heb ik gesproken met een gedeputeerde van Provinciale Staten Noord Brabant en een Boxmeers lid van het Regieteam Land van Cuijk.
Zij zijn zeer verbaasd dat Grave een eigen onderzoek naar Bestuurskracht wil starten terwijl dit al gebeurt in het hele Land van Cuijk. Dit gezamenlijke onderzoek was ook zo afgesproken in het Regieteam, waar o.a. -namens Grave- Rick Joosten en Jacques van Geest deel van uitmaken. 
Gisteravond -tijdens een voorlichtingsavond rond de invoering van een Nationaal Zorgplan- hebben de gedeputeerde en een raadslid/Regieteam-lid de gelegenheid gebruikt om een flink aantal Gravenaren over het onnut van een dergelijk onderzoek te informeren. 
Als de gemeenteraad van Grave bij meerderheid besluit om 20.000-30.000 euro hieraan uit te geven dan mag dat natuurlijk.  Laten we wel even bekijken of/wat de Provincie doet met zo’n eigen onderzoek überhaupt? Waarbij  het toaal  onbegrijpelijk is dat de raad dit besluit nam terwijl de 2 regieteamleden uit Grave afwezig waren. 
En wat nu, als de conclusie van het onderzoek -geïnitieerd door de gemeenteraad- totaal afwijkt van de uitslag van het onderzoek in het gehele Land van Cuijk? Wie heeft er dan gelijk?  Dat zal uiteindelijk dan door de Provincie moeten worden beoordeeld. Grave kan beter 30.000,= besteden aan de WMO.

Eén gedachte over “Hester Kruizinga sprak over Graafs Bestuurskrachtonderzoek.

  • 15 september 2016 om 10:33
    Permalink

    Er blijft een hardnekkig misverstand bestaan over het uitvoeren van een gezamenlijk bestuurskracht onderzoek in het Land van Cuijk. Er ligt GEEN voorstel bij de raden van het Land van Cuijk. Er is dus ook geen sprake van dubbele kosten, of dubbel uitvoeren van een meting. De motie die in Grave is aangenomen is door zowel provincie als het regieteam als een "goed idee" beoordeeld, en zij hebben uitgesproken dat zo`n onderzoek bij alle vijf de gemeenten zou moeten worden gedaan. Het is aan de raden van de overige 4 gemeenten om ook een bestuurskrachtmeting uit te voeren.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: