De Gelderlander schrijft:

Huizen Velp: maar 2 kopers
VELP
Er is maar weinig belangstelling om in Velp te gaan wonen. Om het dorpsplan, waar al zes jaar over wordt gesproken, vlot te trekken is een reddingsplan nodig. Dat concludeert de Bewoners Vereniging Velp.
Vier starterswoningen zouden er moeten komen. Daarnaast een gebouw met vier appartementen en daarbovenop een penthouse. Rond deze tijd zou de schop de grond in moeten. Maar bij de inschrijfavond van twee maanden geleden kwam er welgeteld één potentiële koper en was er was er één belangstellende voor een seniorenwoning.
Er wordt nu door aannemer Hendriks-Coppelmans uit Uden gekeken wat er gedaan kan worden om er toch nog iets van te maken. Vier starterswoningen, die anders gesitueerd worden, en twee seniorenwoningen zou een optie kunnen zijn. “Maar dan zullen we voor gegadigden wel verder moeten kijken dan alleen naar inwoners van Velp zelf”, legt René Beks van Hendriks-Coppelmans uit. “We hebben te veel reclame gemaakt op de gebruikelijke methodes en het aanbod onvoldoende regionaal in de markt gezet. Wie weet hebben mensen van buiten Velp wel interesse.”
Beks erkent dat op de inschrijfavond de belangstelling tegenviel. Hij vindt het op dit moment te ver gaan om het plan in de ijskast te zetten.
“Ik heb er alle vertrouwen in dat we de woningen verkocht krijgen. Een bedrag van 165.500 euro voor een starterswoning in een mooi dorp als Velp is toch niet te veel”, klinkt het wervend.
Jan ten Broeke, voorzitter van de Bewoners Vereniging Velp (BVV), snapt eigenlijk niet zo goed waar het mis is gegaan. “We hadden een enquête gehouden om de belangstelling te peilen. Van 16 mensen die de enquête invulden, kregen we te horen dat ze op die plek wel zouden willen wonen. Dat was hoopgevend. Op een informatieavond waren zeker 60 mensen afgekomen. Dan is het gruwelijk teleurstellend als er maar uiteindelijk maar 2 belangstellenden zijn”, blikt Ten Broeke terug op de afgelopen maanden.
“We hebben geprobeerd een analyse te maken, maar er is geen eensluidende reden waarom mensen afhaakten. Toch te duur, een te kleine tuin, geen hypotheek. Dat soort antwoorden kregen we toen we alle aanvankelijke gegadigden persoonlijk benaderden”, zegt Ten Broeke.
Hij hoopt vurig dat de reddingsoperatie voor het plan slaagt. “Anders blijven we met een plein zitten dat niet af is. Houden we een open ruimte en dat is lelijk. Over een jaar kijken we waar we staan. Als dan blijkt dat het niet haalbaar is, is het misschien slim de stekker uit het plan te trekken.”
Er is geen eens- luidende reden: toch te duur, een te kleine tuin, geen hypotheek
Jan ten Broeke, voorzitter BVV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: